top of page

Κωνσταντινούπολη 
Κρουαζιέρα στον Βόσπορο – Νέοι προορισμοί
( 5  ημέρες 03.06.2023 - 07.06.2023 )
     1η Ημέρα    Σάββατο  Θεσσαλονίκη – Κων/πολη
Αναχώρηση το πρωί στις 07.00  μπροστά από το Α΄ Λύκειο Καλαμαριάς. Επίσης είναι δυνατή η επιβίβαση επί των οδών 
Β. Όλγας ( δύο στάσεις ) και μία επί της Εγνατίας ( στο άγαλμα του Βενιζέλου ).και επί της οδού Λαγκαδά. Στάση για καφέ στην  Μουσθένη για 30΄ λεπτά και συνεχίζοντας περνάμε από Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη  και  άφιξη στα σύνορα Κήπων. Επίσκεψη στο  Free shop στα WC και κατόπιν έλεγχος ταυτοτήτων. Μετά μπαίνουμε στο τούρκικο έδαφος και στάση για αλλαγή συναλλάγματος. Μετά τον έλεγχο στα Τούρκικα σύνορα  αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη και πριν την  Ραιδεστό κατά τους Τούρκους Ταρκιντάκ θα σταματήσουμε για 45 λεπτά για να γευθούμε ( προαιρετικά τα νόστιμα σουτζουκάκια κατά τους Τούρκους κεμπάπ ) και το καφεδάκι, και εν συνεχεία για  Κωνσταντινούπολη. Πιθανή άφιξη στην Πόλη  17.00 - 18.00.  Μετά την τακτοποίησή στα δωμάτια μας στο 5***** ξενοδοχείο μας ελεύθεροι στον πεζόδρομο. 
Πύργος Τσαμλίκα

2ηΗμέρα    Κυριακή  Κλασική  Κωνσταντινούπολη.
Μετά το πρωινό στις 09.00 επιβίβαση στο λεωφορείο μας για να επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα των Σουλτάνων (Ντολμά Μπαχτσέ) με τον επίσημο ξεναγό ο οποίος θα είναι όλες τις μέρες μαζί μας. Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά (που πρωτοκτίσθηκε το 352 μ.Χ. επί Ιουστινιανού, με σχέδια του Ανθέμιου και Ισίδωρου) και μετά επίσκεψη του Υδραγωγείου και του ιππόδρομου που βρίσκεται δίπλα στην Αγια Σοφιά. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο μας για επίσκεψη στο Αρναούτκιοι – Μπεμπεκ – Θεραπειά. Το απόγευμα προς βράδυ κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να δούμε διάφορα τοπωνύμια της Πόλης ημέρα και νύχτα. Μετά το πέρας της κρουαζιέρας ελεύθεροι στον πεζόδρομο και στην πλατεία Ταξιμ. 

3η Ημέρα Δευτέρα ( Αγίου Πνεύματος ) Σκούταρι – Καντίκιοϊ – Πρίγκηπος. 
Μετά το πρωινό στις 08.00 αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Πατριαρχείο μας και να παραμείνουμε μέχρι την ώρα λήξεως της Θείας λειτουργίας. Μετά πέρασμα στην Ασιατική Τουρκία επισκεπτόμενοι το Σκούταρι – την Χαλκιδόνα ( Καντίκιοϊ ) και από το Μποστανσι θα πάρουμε το πλοίο για την Πρίγκιπο που είναι το ωραιότερο από τα 4 νησιά. Επιστροφή και προαιρετικό μεσημβρινό φαγητό και συνεχίζουμε για τον Πύργο Τσαμλίκα ύψους 369 μ. που πρόσφατα εγκαινίασε ο Πρόεδρός της Τουρκίας και είναι το υψηλότερο κτήριο της Τουρκίας. Μετά την επίσκεψη του πύργου θα επιστρέψουμε να επισκεφτούμε την Αιγυπτιακή αγορά με τα κάθε λογής μπαχαρικά και  επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθεροι στον πεζόδρομο και στην πλατεία Ταξιμ. 

4η Ημέρα  Tρίτη   Κωνσταντινούπολη
Λόφος Πιέρ Λοτί

Κεράτιος κόλποςΑναχώρηση μετά το πρωινό στις 08.30 για την Μεγάλη μονή της Χώρας και την Μονή Βλαχερνών. Κατόπιν για ξεκούραση θα ανέβουμε με το τελεφερίκ μόλις 3 λεπτά στον λόφο Πιέρ Λοτί του Γάλλου λογοτέχνη (την ιστορία του θα την μάθετε στο λεωφορείο) και αφού απολαύουμε τα τυροπιτάρια και το καφεδάκι και την μοναδική Θέα του Κεράτιου κόλπου θα πάμε για μια νέα εμπειρία για τον κύκλο του Κερατίου κόλπου και θα φτάσουμε στο Μίνιατουρκ υπαίθριο μουσείο  να θαυμάσουμε το πάρκο με τις  μινιατούρες των σπουδαιότερων κτηρίων της Τουρκίας. Στην συνέχεια επίσκεψη στην κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσι και το βράδυ προαιρετικά σε ταβέρνα στο Κουμ Καπι  με τις ταβέρνες και τα κάθε λογής ουζάδικα και σε κάποια ταβέρνα  θα γευθούμε τα νόστιμα ψάρια  και άλλα εδέσματα και θα ακούσουμε τα Ούτια και θα απολαύσουμε τις χορεύτριες.

5η Ημέρα  Τετάρτη  Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό τελευταία επίσκεψη στον πεζόδρομο και στις 11.00 οι βαλίτσες στο λεωφορείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Πρώτη στάση πριν τα σύνορα των Κήπων για μεσημβρινό φαγητό και δεύτερη στα σύνορα για τον έλεγχο. Μικρή στάση Στο Τούρκικο Free shop και μετά τον έλεγχο  στα Ελληνικά σύνορα αναχώρηση για την Μουσθένη στάση για καφέ και τέλος άφιξη στην Καλαμαριά. 
                                                                  
ΤΙΜΕΣ  στο ξενοδοχείο Peak 5***** αστέρων με πλούσιο πρωινό μπουφέ

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο  η τρίκλινο   320 €   
Τιμή σε μονόκλινο                                    500 €  
 
                                                                 
                                                                          


Περιλαμβάνει:
Μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο με TV  video σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Το πλοίο  για την  Πρίγκηπο.
Το κρουαζιερόπλοιο στον Βόσπορο.
Το τελεφερίκ στον Λόφο  Πιέρ Λοτί.
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Peak hotel 5**** στην  περιοχή του Ταξιμ κοντά στον Πύργο του Γαλατά και δίπλα στο ξενοδοχείο Μαρμαρα Παλλας στο Πέρα και 100 μέτρα από τον πεζόδρομο και στο οποίο διευθυντής είναι ένας προσωπικός φίλος μου. Δείτε το στο site      Peak hotel Istanbul.
Πρόγευμα ανοικτό μπουφέ.
Αναφερόμενες περιηγήσεις.
Συνοδό του γραφείου μας. 
Τοπικό  Ελληνόφωνα  ξεναγό.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής νοσοκομειακής περίθαλψης - 
       επαναπατρισμού κτλ.

Δεν περιλαμβάνει
Ποτά – επί πλέον γεύματα – προαιρετικές διασκεδάσεις – τηλεφωνήματα – φιλοδωρήματα – εισόδους 
      αρχαιολογικών χώρων και μουσείων  – και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
Το βραδινό στην ταβέρνα στο Κουμ Καπί με ψάρια κ.τ.λ. Κόστος 18 €   4 κρύα ορεκτικά (haydar, μελιτζανοσαλάτα κτλ) , 1 ζεστό ορεκτικό (μπουρεκάκι με τυρί), πατάτες τηγανητές, 1 μεγάλη σαλάτα εποχής ανά 4 άτομα, κυρίως πιάτο ( επιλογή από ψάρι τσιπούρα/λαβράκι ή κοτόπουλο με ρύζι και γαρνιτούρα λαχανικά ή κεφτεδάκια σχάρας με ρύζι και γαρνιτούρα λαχανικά) & τέλος φρούτα εποχής 
και ζωντανή μουσική με χορευτικό πρόγραμμα και γλέντι.

Ενημερώσεις
Προσοχή στην ημερομηνία λήξεως των διαβατηρίων.
Μπορούμε να ταξιδέψουμε με διαβατήριο η ταυτότητα ( με Λατινικά στοιχεία ).
Προτιμήστε τα διαβατήριά σας διότι ο έλεγχός τους είναι πολύ συντομότερος.
Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων είναι πλούσιο θα δούμε και θα μάθουμε πολλά  για την Τουρκία. 
Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να επιδεχθεί αλλαγές χωρίς να παραληφθεί το παραμικρό.
Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 100 € κατ άτομο έως 16.05.2023 οπότε πρέπει να στείλουμε
              προκαταβολή ( αλλιώς θα πρέπει να αναβληθεί η εκδρομή ) και η εξόφληση έως 29.05.2023.

            1 € = 21  λίρες Τουρκίας περίπου     
            Η ώρα στην Τουρκία είναι ίδια με την δική μας ώρα.

   Το τηλέφωνο του Ελληνικού Προξενείου είναι 0090 212 2450596  
   Το τηλέφωνο του ξενοδοχείου Peak hotel   0090 2122527160
   

bottom of page